Höstens aktiviteter

Höstens aktiviteter börjar den 13 september. Då har du möjlighet att lyssna på representanter från Olivia rehabilitering och Mälargården Rehab Center berätta om vilken vård de erbjuder. Det blir också tid för frågor.

Finns rehabilitering för personer med ödem?

I samband med att Bräcke Diakoni Sfären upphörde med behandling av lymf- och lipödem fick Lymf S information från Region Stockholm om att Olivia Rehabilitering och Mälargården Rehab Center skulle utöka sin verksamhet och till stor del ersätta den uteblivna vården.

Eftersom vi i Lymf S inte tycker att detta skett har vi bjudit in Niklas från Olivia Rehabilitering och Björn Bildsten från Mälargården Rehab Center så att de får presentera sig och informera om den behandling de faktiskt har möjlighet att ge.

Det finns tid för dig att ställa frågor till både Niklas och Björn.

När: 13 september kl. 18.00-19.30
Var: Webbinarium via Teams
Avgift: Gratis

Anmälan:
Anmäl dig senast den 11 september genom att mejla ditt namn och ”13 september” till kansli@lymfs.se eller ringa 070-619 59 90 (obs! du kan inte skicka sms).

Mediyoga

Den 15 september börjar höstens mediyoga. Det blir sex tillfällen (udda veckor) och varje pass är 1 timme. Passen finns sedan under 14 dagar tillgängliga för deltagarna.

Ledare: Marie Androv

När: Kl. 18.00-19.00 den 15 september, 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november

Var: Webbinarium via zoom

Avgift: 300kr för medlemmar, 600 kr för icke medlemmar.

Anmäl dig senast den 10 september genom att mejla till kansli@lymfs.se. Anmälan är bindande. I anmälan skriver du ditt namn och ”yoga”. Mejl med bland annat inloggningsuppgifter och information om inloggning i Zoom får du från yogaläraren ett par dagar före webbinariet.

Betala med swish till 123 113 31 07 eller bankgiro 656–5345 senast den 11 september. Inbetald avgift återbetalas inte.

Två gånger kompression
Vid två tillfällen (21 september och 23 november) kommer vi att få information om kompressionsmaterial och nyheter från företagen Juzo och Essity/Jobs. Ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor kring olika kompressionsplagg och -material.

Föreläsning med Anna Hallén Buitenhuis
Föreläsningen med Anna Hallén Buitenhuis om ”Lymfan, levern och inflammationer” kommer att genomföras den 27 september.

Allt hänger ihop. Anna kopplar samman lymfan, levern och våra hormoner och visar hur de påverkar vårt mående. Vi kan med kunskap och ett stödjande agerande påverka hur vi mår; motverka inflammationer i kroppen och stödja lymfa och lever. Anna berättar denna dag om hur. Hon har stort intresse för kroppens biokemi, kostens och livets påverkan på vår hälsa och hon presenterar detta på ett lättillgängligt sätt. Kom och ta del av spännande information och låt dig inspireras för att kunna må ditt allra bästa!

Anna håller bland annat kurser kring lymfsystemet och kost och driver facebookgruppen Lymfan Levern & Livet

Ledare: Anna Hallén Buitenhuis

När: 27 september 18:00-19.30

Var: Webbinarium via Teams

Andning
Andningen är mycket viktig för oss med ödem. Vid två tillfällen (19 oktober och 16 november) kommer Madeleine Blomberg att guida oss i andningsteknik enligt metoden medveten andning.

Ledare: Madeleine Blomberg

När: 19 oktober och 16 november 18:00-19.30

Var: Webbinarium via Teams

Fler nyheter från Lymfs