Kom och lyssna på två intressanta föredrag om lipödem

Det kan vara intressant även för dig som har lymfödem.

Hur påverkar lipödem kvinnors liv och vilka erfarenheter har kvinnorna av stöd och vård?

Svaret får du av specialistsjuksköterskan och doktoranden Johanna Falk samt lipödemambassadören Jenny Borg på tisdagen den 16 april.

Lipödemforskning för bättre vård

Johanna Falck berättar om den unika lipödemforskningen och studierna som pågår vid Jönköping University. Det är de första nationella kartläggningarna i Sverige. Forskningen ger ny kunskap om hur kvinnor med lipödem mår, hur denna kroniska sjukdom påverkar vardagen och vilka utmaningar de möter i vården. Resultaten är en viktig pusselbit för att utveckla vården och på sikt kunna förbättra de drabbade kvinnornas möjligheter till tidig sjukdomsupptäckt och god vård.

Lipödemhälsa

Jenny Borg har lipödem och har länge sökt balans för att må bra trots sjukdomen. Hon kallar det lipödemhälsa. Jenny pratar om vikten av att hitta balans i livet när man har en kronisk sjukdom och hur man kan ta hand om såväl sin fysiska som psykiska hälsa. Hon belyser också hur ett självsnällt tänkande kan bidra till en bättre fysisk hälsa och en bättre vardag.   

LedareJohanna Falck, leg. sjuksköterska, leg. barnmorska, specialist­sjuksköterska och doktorand i lipödem.Jenny Borg, lipödemambassadör och självkärleksinspiratör på Leva med lipödem
När16 april kl. 18.00 – 20.30
VarSt. Göransgatan 82 A
Avgift100 kr.för medlemmar, 200 kr. för icke medlemmar
Anmälan
Anmäl dig senast den 10 april genom att mejla till kansli@lymfs.se eller ring 070-619 59 90 (ej SMS). I anmälan skriver du ditt namn och” Lipödem”. 

Betalning

Betala med swish till 123 113 31 07 eller bankgiro 656–5345 senast 11 april

Inbetald avgift återbetalas inte.

Fler nyheter från Lymfs