En sommarhälsning

Publicerad den 2 juli, 2019

Sommaren är här, med allt vad det innebär. För Lymf S betyder det att vårterminen är slut och att vi tar en paus under sommaren.

 

Våren har, som vanligt, varit fylld av aktiviteter såsom lymfgymnastik, vattenträning och föredrag bland annat om egenvård, kompression och mikrokirurgisk behandling av lymfödem.

 

Vi har deltagit i möten arrangerade av bland annat Funktionsrätt Stockholms län (tidigare HSO), deltagit i Nätverksmöte med lymfterapeuter, upphandlare och handläggare vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen angående kompression för lymf- och lipödemiker. Vi har också samordnat en halvdag tillsammans med HOBS om kost, hälsa och vård.

 

Vi har deltagit i Lipödemprojektet, som drivs av Bräcke diakoni Sfären för att stärka kunskapsläget om lipödem och skapa förutsättningar för bättre stöd och vård till personer med lipödem. Projektet är igång och har haft en första träff för lipödemiker.

 

Våren avslutades med att vi fanns på plats i Funktionsrätt Stockholms läns tält på Järvaveckan.

 

Höstprogrammet är klart inom kort. Vi kan redan nu avslöja att Karin Björkegren Jones kommer hålla en workshop med stärkande yogaövningar och knipträning samt att Anders Olsson kommer och pratar om medveten andning. Lymfgymnastik, bassängträning och yoga fortsätter som vanligt.

 

Håll utkik på vår webbplats lymfs.se och/eller vår facebooksida Lymf S efter mer information.

 

Vi är glada och stolta över att vi tillsammans är en stark röst för lymf- och lipödemfrågor i Stockholms län och att så många av er deltar och uppskattar våra aktiviteter.

 

Styrelsen önskar en skön sommar