Välkommen till halv seminariedag 6 april

Publicerad den 31 mars, 2019

I samarbete med föreningen HOBS, Hälsa oberoende av storlek, bjuder vi in till halvdag om kost, hälsa och vård.

Vi får  bland annat information om lipödemprojektet som Bräcke Diakoni Sfären leder.  Hur påverkar övervikt lymfsystemet.

Många hälsobudskap i samhället idag leder till mer och mer begränsade liv. Vi fokuserar för mycket på det negativa; vad vi måste undvika, säger Andreas Rydström, leg. dietist. Det är bättre att istället se vad vi kan inkludera och räta ut gamla myter kring mat och hälsa.

 

PROGRAM

9.30 – 10.00                                            Registrering – Kaffe/te

 

10.00 – 10.45            Presentation av det treåriga lipödemprojektet som Bräcke Diakoni Sfären startade i början av året. Både HOBS och Lymf S deltar i detta viktiga projekt som sätter fokus på lipödem och lipödemiker, en mycket eftersatt patientgrupp.

Åsa G Andersson, leg. arbetsterapeut och lymfterapeut ger oss en inblick i vad projektet innebär och vad man hoppas det ska leda till.

 

10.45–11.15                Övervikt och lymfsystemet Hur påverkas lymfsystemet vid övervikt, vad händer i kroppen vid övervikt?

Åsa G Andersson, leg. arbetsterapeut och lymfterapeut berättar och ger oss tips om vad vi kan göra för att hjälpa oss själva.

 

 

Frukt- och fikastund

 

 

11.30 -13.00              Många hälsobudskap i samhället idag leder till mer och mer begränsade liv. Vi fokuserar för mycket på det negativa: vad vi måste undvika. Andreas vill inspirera till att istället se vad vi kan inkludera. Vi rätar ut gamla myter kring mat och hälsa, sedan finns det också tid för diskussioner.
Andreas Rydström, leg. dietist, lär oss vilka födoämnen som är bra och varför, vilka födoämnen som är dåliga för oss och varför. Obs! Andreas kommer inte att prata om olika dieter.

 

 

När: 6 april, kl. 9.30 -13.00. Registrering och fika från kl. 9.30

Var: Lokalen Åttitvåan, Sankt Göransgatan 82

Pris: Medlemmar: 100 kr, Stödmedlemmar:150 kr, Icke medlemmar: 200 kr

 

 

Anmäl dig senast den 2 april genom att mejla till kansli@lymfs.se eller
ringa 070-619 59 90.(obs! du kan inte skicka sms.) Anmälan är bindande och krävs
eftersom antalet platser är begränsat. I anmälan skriver du ditt namn och 6 april

 

Betala för seminariet med swish till 123 113 31 07 eller bankgiro 656-5345 senast 4 april. Inbetald avgift återbetalas inte.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.