Du mår som du andas

Publicerad den 18 mars, 2018

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som kom och var med på vår dag och lyssnade på föreläsningen av Anders Lönedal och Linda Öhrn.

 

Vi vill också ge ett varmt tack till våra sponsorer: BSN Medical AB, Juzo, Linds Ortopediska, Medi Sweden AB och RaMa Medical AB/Lymed.

 

Kort resumé om föreäsningen;

Om lymfsystemet, ett flöde som glömts bort. De gamla grekerna sa att lymfvätskan är det vita blodet. Olof Rudbeck skulle fått nobelpris om hans uppräckt var idag.

 

Anders pratade om ett av sina hatobjekt – BH, som stänger lymfflödet och ger gäddhäng

 

Tankar kring hur du tar hand om dig:

Sluta väg, mät istället

Mät din koldioxid. Kronisk hyperventelering, hur andas du?

 

Citronsyracykeln, hur mår den?

citronsyracykeln

Tankar kring vad vi stoppar i oss: Om det värsta som du med lymf eller lipödem gör: tar vätskedrivande
Alvedon är inte bra för kroppens system.  Voltaren förstör njurarna.

 

Linda berättade sin historia från att närmast till pallitativ vård. Hur hon har kommit tillbaka med hjälp av andningsövningar och att lyssna på sin egen kropp. Det har varit en lång resa men värd varje minut även om det har varit en jobbig resa. I sin strävan av information har Linda även utbildats sig som terapeut i flera ämnen. Hon och Anders startar nu upp Arbogakliniken som invigs i april.

 

Avslutning andningsövningar. Det finns enligt Anders en stark koppling mellan andning och välmående där flera livsstilssjukdomar har ett felaktigt andningsbeteende i grunden. Inklusive förbättring av lymfvätskans flöde.

 

Tåhävning: Andas in stående på golvet och andas ut uppe på tå.

 

linda     andning  anders

 

Anders andningsfilm hittar du på Youtube